Pages

Sunday, 19 October 2008

www.alpacasofthelowlands.com


This drawing of an "Allocamelus" was published in England in Edward Topsel's 1658 History of Four-footed Beasts and Serpents, but it was taken from a Dutch work of 1558. This "Indian Sheep, out of the region of Peru" had a neck "as white as any swan" while "the colour of his other parts was yellowish." The "most gentle and meek beast" was brought to Antwerp and "afterward given to the Emperor." Along with this reasonable patter is the comment that "it is probable that it is conceived by a Camel and a Mule."

http://www.mcn.org/2/oseeler/llama.htm


http://www.alpacasofthelowlands.com/
Waarom alpacas of the Lowlands

Alpaca's zijn leden van de kameelachtigen familie uit Zuid-Amerika waar ze worden gefokt, vooral in Peru, Chili en Bolivia. Ze zijn meer dan 5000 jaar geleden gedomesticeerd. Ze werden zeer gewaardeerd door de Inca's (plaatselijke bewoners). Hun vachten stonden bekend als de "gouden" (ook vanwege de hoge prijzen). De vachten en wol werden gereserveerd voor de luxe kleding van de Koninklijke families. Oorspronkelijke alpaca’s werden beweid op de laaglanden (LOWLANDS) in goed georganiseerde fokkerijen, maar tijdens de Spaanse verovering, werden de alpaca’s verdreven door schapen en runderen evenals de boeren (Inca’s) naar de grote hoogte van de Andes.
De strenge fok regimes gingen vervolgens verloren en de overlevende alpaca’s kwamen in handen van arme boeren die in de hooglanden van de Andes leefden. De abrupte omschakeling vanuit een streng geregelde fokkerij naar een houderij door bewoners van de hooglanden veroorzaakte een extreme achteruitgang in de kwaliteit. De alpaca’s bleken gelukkig in staat om te overleven ondanks de extreme omstandigheden waarin andere gedomesticeerde dieren zouden sneuvelen.


Pas in de 20e eeuw zouden alpaca’s opnieuw worden gekweekt in gecontroleerde fokprogramma's.


Omdat gedurende de geschiedenis is gebleken dat de hoogste kwaliteit wol en alpacas zich bevonden in de Lowlands (van het Andesgebied) hebben wij de naam voor ons bedrijf hierna vernoemt. Tevens is het een verwijzing naar de Laaglanden (Lowlands) zoals Nederland ook wel bekend staat tegenwoordig…


Alpacas of the lowlands
http://www.alpacasofthelowlands.com/

No comments:

Post a Comment

Healthproblems or buying alpacas? Ask us - FREE ADVICE!

Our adress:

Bata4en - Animal Clinic
Enggraaf 22 - 24
4175 ER Haaften
0031 (0) 418 – 591302 (monday to friday)

0031 (0) 6 - 51164000 (cellphone - weekends)

You can reach us by email info@bata4en.nl

See you on facebook...

See you on facebook...
Click on the facebook logo