Pages

Saturday, 22 March 2008

Kies de juiste omheining / afrastering

In veel buitenlandse literatuur wordt gezegd dat er geen goede omheining nodig is. Dat klopt! Alpaca's breken niet gemakkelijk uit. Wel adviseren wij om minimaal 1.20 meter hoge omheining toe te passen (m.n. voor de hengsten).
Verder is schrikdraad uit den boze. Fabrikanten en andere alpaca-houders zullen misschien geneigd zijn om dit te adviseren. Onze ervaring is dat de wol (holle vezels) geen stroom geleiden, hierdoor zal de stroom via één punt zijn weg naar de grond zoeken (bij liggende dieren vaak de onbewolde snuit). Dit geeft een "lichte mate van electrocutie effect of geringe blikseminslag". Hierdoor is de alpaca binnen enkele shocks DOOD! Bij het staande dier heeft de schrikdraad geen enkele invloed op het dier als de draad de wol raakt (deze functioneert immers als isolatie voor geleiding). Daarom wordt nog wel eens geadviseerd om een draadje boven het hekwerk te spannen (raakt lekker het onbewolde koppie en dus schrikeffect).
Beste medeliefhebbers.... Gewoon GEEN SCHRIKDRAAD GEBRUIKEN BIJ ALPACA'S.
Zie hieronder het effect... (niet schrikken).

1 comment:

  1. Groot gelijk Leo. Het 'schrikeffect' is echter niet op je blog te zien, misschien maar beter ook. Voor meer informatie over hekwerk of aanverwante zaken te maken met de alpaca kan men ook eens op onze blog kijken. http://alpaca-ranch.blogspot.com/2006/10/hekwerk-voor-alpacas-geregeld-krijgen.html

    ReplyDelete

Healthproblems or buying alpacas? Ask us - FREE ADVICE!

Our adress:

Bata4en - Animal Clinic
Enggraaf 22 - 24
4175 ER Haaften
0031 (0) 418 – 591302 (monday to friday)

0031 (0) 6 - 51164000 (cellphone - weekends)

You can reach us by email info@bata4en.nl

See you on facebook...

See you on facebook...
Click on the facebook logo